Időkorlát Lejárt!

A vásárlási időkorlát lejárt a következő vásárlásánál:

Hamarosan lejár az időkorlát

jegyek vásárlási időkorlátja 01:00 percen belül lejár.
Ezután a foglat helyeket más megvásárolhatja Ön elől.

BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

CSERNUS ÉS A MONTMARTRE - Egy műterem titkai - Múzeumpedagógiai foglalkozás gyermekeknek


Várkert Bazár

2018. december 16. 15:00

A kiállítások témáját vagy annak részleteit a kiállított műtárgyak segítségével mutatjuk meg, és beszélgetünk róluk. A kiállítótérben eltöltött idő után a tematikához kapcsolódva mi is alkotunk műtárgyat/műtárgyakat, melyeket a végén bemutatunk egymásnak. Időtartam: általában 90 perc . Érdemes játszós ruhában érkezni. Amennyiben kedve van, csatlakozzon be együtt gyermekével!

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány Csernus Tibor (1927– 2007) világhírű magyar festőművész párizsi műtermének és hagyatékának hazahozott anyagából válogatva mutatja be a művész montmartre-i környezetét és a műterem világát, az alkotófolyamat egyes állomásait.

 Csernus Tibor (1927– 2007) a modern magyar festészet világhírű alakja, aki az 50-es évek végétől párizsi emigrációban alkotta meg életművét. A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány műtermének és hagyatékának hazahozott anyagából válogatva mutatja be a művészt inspiráló montmartre-i környezetet, és a Picasso óta híres, hírhedt Bateau-Lavoirban lévő műterem világát a skiccektől, vázlatoktól, az általa épített modellektől kezdve a tanulmányokon keresztül a nagy kompozíciók születését, valamint szenzációs könyvillusztrációit. Miközben bejárjuk a párizsi utcákat, bárokat, kávézókat, belépünk egy bokszterembe, és Csernus műtermébe, megcsodáljuk a virtuóz aktképeket, belefeledkezünk a repülők, tengeralattjárók és a gépek inspirálta képekben, elmerülünk az E.A. Poe írásaitól inspirált festményekben, eközben betekintést nyerhetünk egy rendkívül szenzitív, világra nyitott, minden technikában perfekcionista művész alkotói folyamataiba is.